lunes, 22 de diciembre de 2014

Segon mini article

Aquesta setmana hem estat treballant amb el grup gran de Tic i hem elaborat un segon mini article. El nostre grup gram, 22104_1415GXarrabalGrup, està format per vuit persones : Marta Campillo, Sandra Raya, Silvia Prats, Garbiñe Boned, Alberto Parrilla, Leticia Marí, Antonio Sánchez y Andrea Vereda.
El primer pas de tot, ens vam reunir tot el grup, per escollir el tema i entre tots vam decidir el tema "Ventajas e inconvenientes de la presentación multimedia en el aula", per poder elaborar el mini article..
Una volta escollit el tema, vam buscar cinc articles relacionats amb el tema,i ens vam reunir tots per posar en comú tots els coneixements per començar a fer el mini article. Després de l'esperiència del primer article, no estavem tan perduts, ens varem repartir els punts de l'article per parelles, cada una d'elles tenia un apartat de l'article per redactar seguint els pasos que hi ha que seguir per elaborar-lo correctament i al mateix temps anavem completant la graella del Big6. Més tard varem pujar al nostre grup gran de Mendeley i un altre grup que els pogués interessar el tema.
Per poder elaborarel mini article haviem de seleccionar dels cinc articles, tres i a partir d'aquets, haviem de reflectir al nostre mini article. Varem tornar a quedar amb el grup gran amb els tres articles ja preparats, és a dir, subratllats o resumits, i començar a redactar per parelles en un document de Google Drive, on tots els membres del nostre grup gran,  podem consultar o fins i tot corregir alguna cosa, seguint sempre els pasos donats per la professora.
També varem extreure cites relacionades amb el tema elegiti seguidament les varem posar al nostre article.

creació propia

En conclusió, en aquest article ens hem adonat el que implica realment unes presentacions multimedia, veien tant els avantatges com els inconvenients que poden arribar a tenir. Encara que em trobat més avantatges que inconvenients tenim que anar amb compte amb alguns aspectes negatius que poden arribar a tenir en aquestes presentacions i intentar per suposat arreglar-les.

creació propia

https://docs.google.com/document/d/11aHweft56iSgc7Hq8DxgjLb8-ipsSVwRExgDLbRrG0s/edit

jueves, 11 de diciembre de 2014

Mini article

Aquesta setmana hem treballat amb la formació d'un article anomenat el Big6. Això es feia en gran grup, així que ens hem reunit els dos petits grups.
El nostre grup gran, 22104_1415GXarrabalGrup, està format per vuit persones (Garbiñe Boned, Marta Campillo, Leticia Marí, Alberto Parrilla, Silvia Prats, Sandra Raya, Antonio Sánchez i Andrea Vereda).

Ens varem reunir  i varem decidir escollir el tema "Possibilitats educatives de les xarxes socials a l'educació primaria", ja que ens semblava interessant per treballar i crear el nostre mini- article.
Quan varem escollir aquest tema, el primer que van fer va ser una pluja d'idees amb tots els nostres coneixements i varem treure coneixements comuns sobre aquest tema.Després, varem seguir els passos que havia que fer per elaborar correctament el mini-article.
Més tard, varem buscar individualment cada un de nosaltres cinc articles que tinguessin relació amb el tema seleccionat. El varem pujar al nostre grup gran de Mendeley i a un altre també de Mendeley que els pogués interessar aquest tema.
Creació pròpia.


A continuació de fer la cerca i trobar aquest cinc articles, varem seleccionar tres d'ells cadascú. Aquestos tres articles que són els que volíem reflectir a l'article, els varem dur el dia que vam quedar resumits i subratllats. Quan cadascú tenia aquestos tres articles preparats i els havia exposat a la
resta, varem començar a fer la graella del mini article.
A més, a la vegada que anàvem fent la graella, varem extreure les cites que més s'adaptaven al tema i a continuació les varem posar a l'article.
Al finalitzar la graella i haver posat totes les cites, el varem revisar i el redactarem per a que tot tingués sentit a l'hora de llegir-lo, tot això ho anàvem fent amb el passos a seguir que ens va donar la professora i adaptant la lletra i el contingut en el lloc corresponent.

Creació pròpia.


En conclusió, afegir que, realitzant aquest treball, ens hem adonat de la importància de les xarxes socials a l'educació primària, ja que facilita el treball dins l'aula i ajuda als alumnes a ampliar el temari; a més de donar-li suport en aquelles assignatures on tinguin més dificultats.

mini articulo 1

miércoles, 3 de diciembre de 2014

Google Drive com a eina de treball

Aquesta setmana hem tractat l'utilització de Google Drive, el qual és una eina per crear i compartir documents i arxius. En aquesta sessió cada grup petit havia de crear un document de Google Drive i compartir-ho amb la mestra, per a que així ella observara el que haviem fet i pogués fer comentaris en relació al nostre document. El document és el següent:




ACTIVITAT
Els destinataris d'aquest treball són els alumnes de primària; la finalitat d'aquesta activitat és que puguin visualitzar millor els continguts del temari, puguin realitzar activitats i compartir-les amb els demés. També és molt útil per als professors, ja que poden editar el treball amb un altre color i fer anotacions dins.
Els principals recursos que necessitarem per realitzar la feina són ordinadors, internet i un compte en Google.
Aquest treball es pot realitzar en grup o individualment.
L'avaluació es farà tenint en compte si l'alumne a assolit el funcionament de Google Drive i si ha seguit els passos indicats per fer el treball.


Una activitat que es podria realitzar amb una classe d'educació primària,podria ser fer un treball en grups de 5 persones. Cada grup tindrà que fer un treball sobre un autor literari de llengua catalana. En comptes de quedar, ho tenen que fer mitjançant el Google Drive seguint els passos indicats pel professor. Finalment, quan s'acabi el termini de fer aquest treball, cada grup explicarà a classe com ha anat aquesta eina i si els ha resultat útil. Més tard,el professor prendrà anotacions editant el document.





*Al nostre grup li ha semblat molt útil aquesta eina, ja que ens ajuda a compartir activitats amb els nostres companys de classe, i permet als mestres revisar tot més fàcilment. Així, tal com diu Álvarez i Sánchez (2014) "serveix per crear i compartir documents en línia, admetent la possibilitat de col·laborar en grup, treballant sobre un mateix document i, fins i tot, que aquest treball en col·laboració es realitzi de manera simultània.

domingo, 9 de noviembre de 2014

PowerPoint

Aquesta setmana hem treballat l'utilització de PowerPoint, el qual és una eina que es pot utilitzar per presentar temes d'una forma més gràfica, així com crear animacions d'objectes i textos. En aquesta sessió hem creat una presentació de PowerPoint, a la qual teniem que inserir una imatge amb efectes i un arxiu d'audio, entre altres coses. El següent és un exemple de PowerPoint que ha creat una de nosaltres:



ACTIVITAT
Els destinataris d'aquest treball són els alumnes de primària; la finalitat d'aquesta activitat és que puguin visualitzar millor els continguts del temari, ja que estan més esquematitzats, i que al mateix temps, puguin realitzar activitats dins de la presentació de PowerPoint.
Els principals recursos que necessitarem per realitzar la feina són ordinadors, internet, un projector i el programa de PowerPoint descarregat.
Aquest treball es farà individualment.
L'avaluació es podrà fer a partir de que l'alumne realitzi l'activitat amb el menor nombre d'errors possibles.

Una activitat que es podria fer amb el PowerPoint seria en l'assignatura de castellà o en qualsevol altra; el mestre o la mestra, podria exposar un nombre de temes relacionats amb el temari donat a clase, i els alumnes haurien d’elegir el que més els agradi i després de cercar informació del tema seleccionat, fer la presentació de power point aplicant els coneixements adquirits a classe.
Aquestes presentacions,a part dels continguts textuals, haurien de tenir imatges, sons, esquemes i tal vegada algun video, per a aixì demostrar que ha assolit bé tots el coneixements adquirits sobre Power Point, per a mostrar el tema tractat des d’un punt de vista diferent i per a aprendre a utilitzar noves eines d’estudi.

*A alguna de les persones del nostre grup, no li ha semblat molt interessant aquest tema del PowerPoint, ja que el coneixia bastant per haver-lo utilitzat en la realització de molts treballs, però en general ens ha agradat aprofundir en les diferents característiques que ens ofereix PowerPoint, ja que és una eina que ens permet assolir millor els continguts, ser més creatius, i treballar d'una forma diferent.

martes, 28 de octubre de 2014

Cmaptools

Hola a tots! Aquesta setmana, hem après a utilitzar el Cmaptools com a eina de creació de mapes conceptuals. Hem tingut que elegir entre dos articles proposats a classe, per a després realitzar un mapa conceptual amb les idees principals. Una de nosaltres va elegir l'article sobre Ebola, i aquest és el resultat:

creació pròpia



ACTIVITAT

Els destinataris d'aquest treball són els alumnes de primària; la finalitat d'aquesta activitat és que aprenguin a utilitzar el Cmaptools per a que puguin estudiar amb més facilitat.
Els principals recursos que necessitarem per a realitzar la feina són ordinadors, internet i el programa de Cmaptools descarregat.
Aquest treball es farà individualment.
L'avaluació es farà a partir de la feina que faci cada alumne, el professor comprovarà si tots els alumes han seguit les seves indicacions i si han fet servir totes les eines de Cmaptools que els havia demanat.

*Una activitat que es podria fer amb Cmaptools seria ensenyar-los a realitzar mapes conceptuals a l'assignatura de Coneixement del Medi; La finalitat d'aquesta activitat seria que tots els alumnes tenguin un mapa conceptual de cada tema i així puguin aprendre més fàcilment. També poden utilitzar-ho per aprendre els conceptes clau i a partir d'aqui desenvolupin els continguts.



creaciò pròpia


 *Segons la nostra opinió, aquesta nova eina és molt útil per a realitzar esquemes i així organitzar les idees principals de qualsevol tema, i ens pot ajudar a preparar els exàmens a la universitat.

lunes, 13 de octubre de 2014

Blogger

Hola a tots! Avui a aquesta entrada tractarem l'utilització de Blogger. Aquesta eina es molt útila l'hora de fer treballs de classe ja que tothom pot veurer el que feim; però a més a més, també podem fer-lo servir com si fos un diari ja que ens dona l'opció de fer-lo privat.

Creació Pròpia.


ACTIVITAT

Els destinataris d'aquest treball són els alumnes de primària; la finalitat d'aquesta activitat és que aprenguin a utilitzar el Blogger i a aprofitar totes les eines que ofereix aquesta pàgina.
Els principals recursos que necessitarem per a realitzar la feina són ordinadors, internet i un compte a Google (per així tindre també un al Blogger).
Aquest treball es farà individualment.
L'avaluació es farà a partir de la feina que faci cada alumne, el professor comprovarà si tots els alumes han seguit les seves indicacions i si han fet servir totes les eines de Blogger que els havia demanat.

*Una activitat que es pot fer amb el Blogger és, per exemple, en l'assignatura de plàstica. Podriem demanar als alumnes que fessin una entrada a la que posessin fotografies dels dibuixos o treballs que han fet fins al moment, i que també expliquessin a cada entrada que és el que més els agrada de les seves obres. Al final, podrien compartir amb tots els seus companys aquestes entrades, i podrien donar la seva opinió sobre els treballs dels altres. Amb aquesta activitat, els ensenyaríem els avantatges del Blogger a l'hora de compartir tot el que fem a classe.



miércoles, 8 de octubre de 2014

Symbaloo

Bona tarda! L'entrada d'aquesta setmana tractarà de la nova eina que em après a classe; Symbaloo és una eina d'escriptori que serveix per posar els enllaços de les nostres pàgines d'interés, i des del nostre punt de vista, aquesta eina ens servirà molt a partir d'ara per a tenir les nostres pàgines ben localitzades sense tenir la necesitat d'anar al buscador.
Aquí mostrarem l'URL del symbaloo d'una de nosaltres: Symbaloo de Andrea

Creació pròpia


ACTIVITAT.

Els destinataris d'aquest treball són els alumnes de primària; l'objectiu d'aquesta activitat és que aprenguin a utilitzar symbaloo com a  eina de treball i mostrar que poden treballar amb més coses apart dels llibres de text.
Els principals recursos que necessitarem per a realitzar l'activitat són internet, un compte en symbaloo i ordinadors.
L'aula estarà dividida per grups de dos o tres persones, depenent dels alumnes que hi hagi a classe i cada grup de treball tindrà un ordinador.
L'avaluaciò es realitzarà a través d'un qüestionari que realitzarán els alumnes després de fer l'activitat i depenent dels resultats la nota canviarà. A més, depenent dels resultats de la classe, podrem veure si aquesta activitat ha funcionat.


*Una activitat que es podria fer amb symbaloo és per exemple en l'assignatura de Matemàtiques. Si en classe estem donant el temari de multiplicacions i divisions, podriem treballar amb pàgines de jocs relacionats amb aixó i així mentres estan jugant, estan aprenent. A més a més, també poden seguir practicant en casa per a que la seva assimilació sigui més fàcil. Finalment, els hi ensenyarem que  amb aquesta eina de treball no només poden treballar aquesta assignatura, sinó que també poder cercar videos relacionats amb altres temes d'altres assignatures.

Creació pròpia

martes, 30 de septiembre de 2014

Presentació de grup

Bona tarda! :D 

En aquestos dos dies hem après a utilitzar el Symbaloo, que és una eina d'escriptori per posar els diferents enllaços de pàgines d'interés, és molt útil per a tindre totes les pàgines localitzades. També hem aprés que és un PLE, que es tracta de l'entorn del qual aprenem. Avui hem fet grups per a crear el nostre blog, hem tingut algunes complicacions, però finalment, estem escrivint la nostra primera entrada! I finalment dir-vos que anirem fent més entrades que podreu veure.